Tataristan Turu - Kazan


Kremlin'den Kazan manzarası.

Tataristan, Rusya Federasyonu'na bağlı özerk bir cumhuriyettir. Başkenti ise Kazan'dır. İstanbul'dan Kazan'a haftada üç gün olan Moskova aktarmalı günlük uçuşlar ile gidilebilir. Bir dönem iyi ilişkiler nedeniyle vizesiz olan Rusya şuan politik nedenlerle vize istemektedir.


Bauman Street. Karşıda solda yer alan yapı Shalyapin Palace Hotel. Çan Kulesi ise Yelokhovo Kilisesi'ne ait.





Çariçe II. Katerina'ya ait at arabasının dökme demirden replikası.

Kazan gerçekten tertemiz sokak, cadde ve parklarıyla aynen bir Avrupa şehri. Tatarlar da gerçekten cana yakın ve yardim severler. Ülkede konuşulan dil Rusça ve Tatarca. İngilizceyi maalesef sadece gençler biliyor. Tatarca kulak aşinalığı olmadığı sürece anlaşılması gerçekten zor. Tatarlar ise Türkçe'yi rahatlıkla anlayabiliyorlar.


Kazan Kremlin'in girişi

Kazan güvenli bir sehir. Bauman Street gerçekten görülmeye değer. Tataristan ve Türkiye ilişkileri gerçekten çok iyi, hatta malum uçak krizi olduğunda Putin'in Tataristan'dan Türkiye'ye yaptırım beklentisine Tataristan Cumhurbaşkanı
Rusya ile Türkiye'nin arası bozuk olabilir ama bizim Türkiye'ye aramızın bozuk olması mümkün değildir
demiştir. Tataristan ekonomik olarak Rusya Federasyonu'nun en zengin bölgesidir.


Kremlin'in içinden

Kazan gerçek bir metropol. Gezmekten ayaklarınıza kara sular inebilir. Bauman Street'in önünden kalkan iki katlı panoramik tur otobüsüyle şehir turu yapılabilir. Yine aynı caddede Turkish Cafe yer almakta.



Ayrıca Kul Şerif camisinin bulunduğu dev kompleks gezilebilir.


Kul Şerif Camisi.

Rusya'nın her yerinde olduğu gibi tarihi yerlere meydanlara "Kremlin" deniyor. Taksicilere "Kazan Kremlin" derseniz sizi doğruca giriş kapısına bırakabilir. Bu komplekste Kul Şerif Camii, kiliseler, müzeler ve Kazan Hanları'nın mezarları görülebilir...









Ayrıca unutulmaması gereken Rusya Federasyonu'nunda bazı kurallar var ve yaptırımları gerçekten var. Havaalanında doldurmanız gereken küçük bir form var; İmigratsya Form. Bu form ilk girişte doldurulmalı ve ülkeden çıkışta havaalanında pasaport polisine teslim edilmeli. Para cezasına ve gözaltına alınmanıza sebep olabilir.


İmigrasyon Kartı.

Yine bir Sovyet geleneği olan adres kaydı unutulmaması gereken bir uygulama. Eğer herhangi bir otelde kalıcaksanız otel kaydınızı sizin yerinize yapar. Eğer herhangi bir evde kalıcaksanız mutlaka ev sahibi sizin adres kaydınızı yaptırmak zorundadır. Bu da havaalanından çıkarken size ceza olarak dönebilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu